zondag 16 oktober 2011

Sjaaltje, vilten hartje en waar ik allemaal druk mee ben.....

Ik ben van plan om een paar van deze sjaaltjes te haken om tijdens de kerstmarkt te verkopen. Het zijn echt van die sjaaltjes die je lekker binnen kan dragen bijvoorbeeld in plaats van een ketting, en het is nog lekker behaaglijk rond je hals ook.
Nummer twee is al in de maak, die word rood.
Ik moet nog steeds achter de naaimachine, om bepaalde spullen af te maken. Zoals een voering in een gehaakte tas, kussens enz.
Maar ik wil het pas laten zien op mijn blog zodra het echt af is.
Half November heb ik....hou je vast.....TWEE volle weken vakantie....YEEEHHHH !!!! Ik heb mij voorgenomen om dan in alle rust mijn naaimachine klusjes af te maken.



En waar was/ben ik dan zo druk mee de laatste tijd.... Ten eerste zullen jullie misschien gelezen hebben dat ik op 16 December op de kerstmarkt in het verpleeghuis waar ik werk sta.
Ik ben al volop bezig met spulletjes te maken daarvoor. Ook had ik een oproep aan jullie gedaan om mee te doen aan een goodie bag.
Er hebben verschillende mensen gereageerd en die willen dan ook graag mee doen, waar ik heel erg blij mee ben.

Ik heb besloten om betalende klanten ( fam.leden, personeel, mensen van buitenaf ) een goodie-bag te geven met spulletjes waar reclame van verschillende blogs aan zit.
Voor de bewoners die aan mijn kraampje komen is het anders, zij krijgen van mij een leuke goodie, niet voor de reclame, maar gewoon omdat ze het verdienen eens verwend te worden. Ik weet zeker dat ze zo blij zullen zijn, dat ze zomaar iets krijgen van iemand die ze niet eens kennen.
Als dat geen mooi kerst-gebaar is ......!

Mochten er nog blogsters zijn die zich geroepen voelen een kleinigheid te maken voor de bewoners, of leuke goodies, met reclame voor je blog, neem dan kontakt op via mijn mail.


Even over de foto hierboven, ik kocht gisteren deze stevige leren stappers, vanmiddag had ik ze aan toen we lekker een eindje gingen lopen, en zie hoe blij ik er mee ben, ik spring een gat in de lucht hahaha.


Deze collage van plaatjes die ik vanmiddag geschoten heb. Dit is eigelijk onze achtertuin want ...nog geen 200 meter lopen en we staan tussen al dit moois.

En nu weer ff verder vertellen. Van de hak op de tak, precies hoe ik ben haha,
Waar ik ook druk mee ben, ik ga in Februari beginnen met de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4.
De oude opleiding aktiviteiten begeleiding is niet meer, en daar is dit voor in de plaatst gekomen.
Nu ben ik nog met vanalles bezig watbetreft de opleiding maar zo goed als zeker is dat ik voor een groot deel van de vakken vrijstelling krijg. Daardoor kan ik het in de helft van de tijd klaren.
Ik moet dan 1 keer per week een dag naar school. Zelfs vakken als Engels Nederlands en rekenen zijn verplicht.
Echt terug naar school dus.
Maar heb ik eenmaal het diploma, dan kan ik eindelijk gaan doen wat ik zo graag wil. Het is eigelijk een combinatie van zorg en welzijn.
Binnenkort meer hierover.

Dan minder leuk nieuws wat veel verloren tijd en energie heeft gekost. Die rot hoofdpijn en migraine aanvallen keer op keer.
Ik wil er gewoon niet teveel over kwijt, maar ik wacht nu een oproep af van een hoofdpijn kliniek, waar een neuroloog is die zich hierin heeft gespecialiseerd.
Hopelijk kan ik hier geholpen worden.

Verder neemt komende Donderdag onze leidinggevende afscheid, en hiervoor ben ik al enige tijd druk in de weer.
Helaas ook hier kan ik weinig over kwijt aangezien er ook door haar wel eens meegelezen word op mijn blog.
Na Donderdag kan ik laten zien waar ik mee bezig was.

Nou een heel verhaal, ben benieuwd of jullie de tijd hebben om alles te lezen.

Meiden dankjewel voor alle leuke, lieve reacties keer op keer, dat waardeer ik echt heel erg! Groetjes Roos x

19 opmerkingen:

  1. Je hele bericht gelezen, ja, ja ;), bovenaan beginnen dus, mooi sjaaltje met zo'n glinsterrandje, echt voor de feestmaand.
    Een vrolijk hartje, best bewerkelijk denk ik maar dan heb je ook wat!!
    Hele gave laarsjes heb je gekocht, helemaal mijn stijl, beetje stoer en comfortabel, top!
    Als het even kan zal ik nog iets maken voor de kerstmarkt.
    Wat goed dat je weer aan de studie gaat en dat naast een baan, petje af.
    Sterke met je hoofdpijn, lijkt me erg vervelend, ik hoop dat ze je kunnen helpen.
    O ja, een gezellig afscheidsfeestje voor je collega, veel plezier en niet huilen hoor!!
    Groetjes, Truus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hartje is super mooie kleurtjes .......en het sjaaltje leuk idee om ipv een ketting een leuk kleurig sjaaltje te dragen.
    Ik hoop echt voor je dat de markt een succes wordt en ik had ook gereageert dat we mischien wat zouden doen maar we hebben het echt veels te druk.
    Wez ijn met verschillende spullen bezig op een gegeven moment houd het op he ........ je kan ook te veel op je schouders nemen maar ik vind het heel erg jammer hoop de volgende keer wel te kunnen doen.
    Wil je in iedergeval wel alvast heel veel succes wensen met de voorbereiding.
    Je laarsjes zijn echt super cool hou ik wel van.Wat goed zeg weer in de boeken .....ik doe het je echt niet na ik wens je heel veel studeer succes toe :-)
    En ook met je hoofdpijn het blijft niet leuk ik kan er over mee praten maar voldoende rust nemen is dan toch het beste.

    Lieve gr Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Roos,

    Tuurlijk lees ik je hele verhaal, vind ik juist leuk :)...en aangezien ik zelf nooit kort kan typen of praten haha, is dit wel het minste wat ik bij iemand anders kan doen haha..

    De sjaaltjes vind ik echt een geweldig idee...ik ben echt dol op sjaaltjes...en ja ook op schoenen (de nieuwe stappers van jou vind ik ook super!) en op sieraden en tassen en ehhhhh.....teveel dus hihi...

    Spannend en leuk de kerstmarkt in december...je hebt het er maar druk mee! Het idee van de goodiebag (alleen die naam al he?! klinkt zo fantastisch....het staat voor mij synoniem aan het woord dat ik vroeger zo geweldig en spannend vond, waarvan mijn kinderhartje sneller ging kloppen, jaja...de zak van sinterklaas haha...daar zaten ook altijd hele leuke "goodies" in :p..

    Het hartje wat op de foto staat is echt super! De kleuren die je hebt gebruikt...mooi ;)

    En hoofdpijn...aaarrghhh...verschrikkelijk...ik ben sowieso eens in de 2 wkn de pineut en bij slechtere periodes iedere week...ikzelf ben wel blij dat ik eindelijk een medicijn heb wat werkt, maar desalniettemin, heb ik nog steeds last van de naweeën...ik hoop echt dat ze je verder kunnen helpen bij de hoofdpijnpolie..

    Wellicht ben ik nog wat vergeten, maar dan lees ik je verhaal morgen gewoon nog een keer haha..

    Groetjes Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke sjaal. En die schoenen vind ik helemaal super, mag ik vragen waar je die gekocht hebt ik ben namelijk op zoek naar precies zo'n laarsjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jaren heb ik last gehad van hoofdpijn en ineens was het over, heel vreemd, maar blij dat ik was! ik hoop en bid dat je er snel vanaf komt, want je leven ziet er veel vrolijker uit zonder hoofdpijn:)
    wat heb je weer prachtige creaties gemaakt, ik hoop dat de verkoop super gaat lopen en dat je een leuke omzet gaat draaien! liefs, riet:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, ik ben blijven lezen. Eerlijk, dat doe ik ook niet altijd. Die sjaal is fantastisch en ja ik wil je best iets opsturen voor de kerstmarkt. Heb ik je adres???

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat vervelend dat je zo vaak hoofdpijn hebt, je sjaal is Prachtig je laarzen ook, leuke foto,wat fijn dat je bijna vakantie hebt en dat je weer naar school gaat super van je. Wens je donderdag een gezellige dag, fijne week lieve groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Roos,
    natuurlijk lees ik je bericht helemaal, dat is vaak heel herkenbaar. Zo ook het verhaal van de hoofdpijn : hormonale migraine gaat helaas pas over als je in de menopauze komt. Wat woon je in een leuke omgeving, recht vanuit de tuin de natuur in. Dan komen je laarsje goed van pas. Ik wens je veel succes met je goodie-bags, ik stop er graag iets van mij in. Heb je een adres ?
    Veel succes, en ook met je opleiding. Groetjes, rozemie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. leuk om zo bij te lezen waar je allemaal mee bezig bent! de sjaal is echt prachtig! die gaan het zeker goed doen.

    wat super dat je ook weer een opleiding gaat doen! heel erg leuk en iets om naar uit te kijken =)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat gezellige zo'n lange post van jou! Allereerst: wat ben je weer mooie dingen aan het maken. Zo leuk om te horen! De sjaaltjes zijn prachtig, die zijn vast in een mum van tijd verkocht! En lief dat je ook weer van alles weg gaat geven, kan ook niet anders :-)

    Erg rot te horen dat je zoveel last hebt van hoofdpijn. Ik hoop dat het minder wordt! maar goed nieuws dat je de opleiding gaat doen (en zoveel vrijstelling, whoepie!) Wie wet kun je binnenkort echt van je hobby je werk maken.
    ERn dan spring je weer een gat in de lucht met die mooie laarsjes van je en kunnen wij weer blij worden van zo'n leuke foto's :-)

    Liefs Carolien
    Oh ja, heb het weekend ook 2 eikelmutsjes gehaakt voor aan een cadeautje voor Pleun's adventswap, pstt... niet verder vertellen...Manlief snapte er niks van: Die eikels liggen toch met hoedje en al in de tuin? Duh... gehaakte mutsjes zijn veel leuker!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat ben je weer druk geweest met het maken van mooie spulletjes en als ik het zo lees allemaal ga je het nog veel drukker krijgen.

    Heel vervelend die migraine, ik heb er vroeger heel veel last van gehad en bleek achteraf een hormoonkwestie te zijn, nu nooit geen last meer van. Maar ik weet wel dat het je hele leven kan beinvloeden en heel naar is. Ik hoop dan ook van harte dat ze je in de hoofdpijn kliniek goed kunnen helpen.

    Succes met alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. je knutsels zien er gaaf uit joh en dat sjaaltje vind ik ook errug leuk! En wat een mooie plaatjes heb je geschoten, heel herkenbaar hihi!
    En lekker twee weken vakantie, kunnen wij tenminste weer van je creaties genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie sjaal.
    Alvast veel succes op de kerst markt. Wij hebben er 1 rond 10 december op kaarsjesavond in Gouda.
    Schattig hartje. Beetje Pip achtig.
    Je hebt een super achter tuin. Heerlijk om te wandellen en tot rust te komen.
    Knap hoor weer te durven leren. Maar het vooruitzicht is dan ook helemaal leuk. Een job waar je Happy in bent. Knap hoor.

    En ja hoofdpijn. Weet er zoveel van. Blijkbaar nirt genoeg want ik ga er niet voor naar de dokter. Knap dat jij die stap wel genomen hebt. Heel veel succes.

    Groetjes en alvast een fijne vakantie. Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuke kerstsjaaltjes, is weer iets anders dan een kerstmuts!

    Die vilten harten zijn ook echt a la Roos. Lekker fleurig.

    Ik wens je veel sterkte met je hoofdpijn. Hopelijk valt er iets tegen te doen. Lijkt me vreselijk om daar zo vaak last van te hebben.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  15. heb ik alles gelezen en wil ik een reactie plaatsen weet ik niet meer waar ik moet beginnen.\haha nee hoor is wel leuk al die verhaaltjes. Knap dat je weer gaat leren. ik zou het ook wel weer willen, maar dat gaat niet meer.
    Die hoofdpijn. migraine is heel vervelend, soms heb ik dat ook maar niet met regelmaat. Als je het zo vaak hebt, dan beheerst het je leven. ik hoop dat ze je kunnen helepn.

    je laarsjes vind ik super en wat heb jij een mooie achtertuin ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige sjaal! Echt iets voor de Kerstmarkt ook, waar wij ook bij zijn, ja!! Lijkt me zo leuk!! Dank je wel nog hoor!! Je hartje is ook zo lief (kun jij zo mooi recht knippen ;-) Je foto van 'een gat in de lucht' vind ik geweldig! Heerlijk gewoon!! En dat van de hak op de tak, herken ik maar al te goed.. misschien een beetje meer rust, zou ook beter zijn voor je hoofdpijn.. zegt een toch ook wel 'ervaringsdeskundige met veel hoofdpijn/migraine' ;-) Ik hoop echt dat ze je kunnen helpen daar! Ik weet hoe het is! Met tijden gaat het bij heel goed (als ik niet te druk doe ;-) en soms is het mis en zit ik er weer dagen aan vast.. enfin, geweldig dat je weer gaat studeren! Succes met alles en echt doe een klein beetje rustig aan.. lief bedoeld hoor! En twee weken vakantie is natuurlijk geweldig!! liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Die sjaal, errug leuk en dan zwart: vindt ik top!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. die sjaal is superleuk roos...en volgens mij best snel klaar...haha

    erg van je hoofdpijn, mijn dochter heb het ook....echt heel erg, hopelijk kunnen hun je daar wel helpen...ik duim voor je !!

    lieve groetjes uit holland,
    kirsten

    BeantwoordenVerwijderen
  19. vergeet ik nog om te zeggen dat het vilten haartje echt heeeeeeel leuk is geworden, wat een idee ook weer zo miet die kraaltjes...

    BeantwoordenVerwijderen