woensdag 18 augustus 2010

Meer "love"

Voor mijn verjaardag had ik fimo-klei gekregen. Ik had een tijdje geleden al eens geprobeerd kralen te maken met de klei, maar dat viel nog niet mee moet ik zeggen.
Vandaag na mijn werk nog maar eens geprobeerd wat te maken, deze keer hangertjes. Van èèn heb ik al een sleutelhanger gemaakt.
Ik ben er best tevreden over, ze zijn in ieder geval lekker vrolijk!
Ik ben de afgelopen week wel bezig geweest met freubelen, maar moet het nog afwerken. Ik ben de laatste tijd erg druk met werken vanwege de vakantie-periode, maar gelukkig heb ik komend weekend vrij.

Sinds kort werken we met een looplijst. Vraag mij niet uit te leggen wat het precies inhoud, maar het komt er op neer dat we meer tijd over houden voor de bewoners om eens een keer iets leuks te ondernemen.
Dat noemen ze kwaliteits-uren.
Afgelopen Maandag was het mijn beurt om de kwaliteits-uren in praktijk te brengen. Ik ben met een bewoonster die al een jaar het verpleeghuis niet meer was uitgeweest naar het centrum gegaan.
Ik op de fiets en de Mevrouw ernaast in haar elektrische rolstoel. Voor het eerst buiten het terrein van het verpleeghuis voor haar
,dus reuze spannend.
Maar alles verliep prima, en Mevrouw had een geweldige middag en ik daardoor ook!!!
We hebben gewinkeld , maar het hoogtepunt voor haar was toch wel het frietje met gehaktstaaf, daar had ze zolang naar uitgekeken om dat weer eens te eten.
Al met al een zeer geslaagde middag.
Posted by Picasa

8 opmerkingen:

 1. Hoi Roos,

  Wat mooi dat je iemand met zoiets simpels als frietjes en een gehaktstaaf zo blij kan maken. En wat fijn dat jullie daar nu dan ook de tijd voor kunnen nemen!!!!!

  Tja en ben ik even op vakantie, heb je allemaal van die leuke dingetjes gemaakt! En wat heerlijk zo'n kamertje, lekker.
  Die armbandjes waren erg leuk, goed idee!
  Het tasje was een hit hoor op vakantie, zag er echt stukken beter uit. Manlief liep natuurlijk gewoon met de rol, maar de meiden en ik niet.

  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, als ik de leuke en vrolijke fimo spulletjes ziet dan jeuken mijn handen alweer. Ik ben hier ook heel lang mee in de weer geweest en het is zo leuk om te doen.
  Wat zal die mevrouw genoten hebben van haar uitstapje, leuk en fijn hoor dat jullie meer tijd voor de bewoners krijgen om leuke dingen te doen, ze verdienen dit ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey roos, wat leuk dat die mevrouw zo heeft genoten, dan heb je toch echt voldoening van je werk. En idd die fimo werkt toch verslavend, ga er ook nog eens mee beginnen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke bezigheid, deze zgn. 'verwenuren', vooral als die bewoonsters (of bewoners (?) er dan ook zo van genieten! Fijn voor hen én jou!
  Leuke vormen en kleurtjes met die klei, hoor. Daar kun je erg mee varieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk je fimo sleutelhangers en je lieveheersbeestjes vind ik ook erg mooi. Fijn dat er tijd gemaakt word voor jullie mensen en fijn dat je zoiets voor en met iemand kan doen, groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het goed gelukt met mooie kleuren!
  Wat een idee zo'n looplijst....ik wou dat wij dat hadden kwaliteitsuren...bij ons(jaja ik ben ook ziekenverzorgster!) word op ieder uurtje bezuinigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. bedankt voor je tips!
  De Action vind ik ook een geweldige winkel, ik kom er dan ook bijna wekelijks.

  Wat heerlijk voor de bewoners van het verpleeghuis dat er nu zo af en toe tijd vrij gemaakt kan worden. Ik heb ook de opleiding zv gedaan, en dus ook jaren lang in verpleeghuis gewerkt. Maar jammer genoeg hadden we daar nooit tijd voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super Leuk die sleutelhangers!
  En leuke blog!!
  groetjes Zoë
  www.fashionapp.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen